Veckoschema v.40

Veckoschema v.40

Prov i SO.

fredag 2 oktober 2015

Veckobrev v.41

Hej!
I tisdags på mentorstiden gjorde vi en värderingsövning, en sk 4-hörnsövning. Denna övning går ut på att eleverna får en fråga och ges 3 olika svarsalternativ, i olika hörn av klassrummet. Eleverna ställer sig i det hörn som representerar deras åsikt. Det 4:e hörnet är ett "öppet" hörn där eleverna kan ställa sig om de har en annan åsikt. Denna del av övningen gick bra. Sen när alla har gjort sitt val och ställt sig i ett hörn ska de som vill få presentera varför de ställt sig i just det hörnet.  Detta gick tyvärr inte lika bra. Det vi såg var att det var svårt att stå stilla, det var svårt att lyssna när andra berättade och det var svårt att stå för sin åsikt. Så detta får vi jobba vidare med. Prata gärna med ert barn hemma om detta. Vågar man ha en åsikt? Vågar man stå för den?

Vi jobbar också vidare med arbetsron som fortfarande är stökig på vissa lektioner. Vi har en plan. Mer information kommer inom kort. Slöjdlärarna är i alla fall väldigt nöjda. De hade superbra lektioner med klassen i veckan! Och tyskagruppen var också jätteduktig på läxförhöret!

På tisdag är det friidrottsdag på Kvarnängen. Eleverna tar sig själva dit och hem. Samling på övre gräsplanen 8.30. Första grenen startar 8.45. Lunch får eleverna från skolan men tag gärna med extra dryck och kanske frukt. Och så klart kläder efter väder ;) Dagen slutar ca 14.15.

Påminner om att det är skolråd för åk 6-9 på torsdag. Hör gärna av er till klassens representanter om ni har något ni vill att de ska ta upp.

Under veckan kommer vi mentorer att höra av oss till er föräldrar för att boka in terminens utvecklingssamtal. Vi hörs!

Vi önskar alla en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar