Veckoschema v.40

Veckoschema v.40

Prov i SO.

fredag 15 april 2016

Veckobrev 15

Hej!

Idag har klassen planerat bakförsäljningen i Malins dansstudios lokaler. Det har tidigare skickats ut mejl till samtliga med information om detta från de ansvariga föräldrarna.

Veckan har innehållit prov i Sv. Hela åk 6-9 hade Elevens val på tisdagens förmiddag, då elever fick möjlighet att arbeta i ämnen de behövde komma ikapp i.

Inför nästa vecka är det läxa i engelska, se inlägg nedan, och NP i samma ämne, tisdag och fredag. Ma-prov på onsdag. Bra att förbereda sig inför HK-provet om man hinner också, se inlägg nedan.

Det har idag delats ut info om utvecklingssamtalen med mötesordning och vad eleverna ansvarar för inför samtalet. De har även börjat fylla i sina utvecklingsmål.
Utvecklingsmålsblanketten ska eleven ta med till lektionerna. Ämnesläraren ser då att den är rätt ifylld och kan eventuellt komplettera denna inför samtalen. Vi kontaktar er för samtalstid när eleverna samlat in och fyllt i sina utvecklingsmål färdigt.

Vi har pratat om vikten av att eleven själv "äger" sitt lärande genom att titta på vilka förmågor de behöver träna och hur/vad de kan göra för att träna dessa förmågor.
Det är ofta eleverna fokuserar på betyg istället för på förmågorna i respektive ämne. I skolan pratar vi om vilka förmågor som tränas i arbetsuppgifterna, vilket sker vid varje nytt arbetsområde. Vi arbetar även med lärandemål för varje lektion, som skrivs på tavlan. Utvecklingssamtalen syftar alltså till att eleven skaffar sig en fördjupad insikt i hur elev, hemmet och skolan kan arbeta för att utveckla förmågorna, i skolan och hemma.

Trevlig helg!

Sara och Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar