Veckoschema v.40

Veckoschema v.40

Prov i SO.

fredag 12 maj 2017

Veckobrev v 19

Hej!

I måndags gick vi igenom hur resterande tid på terminen är planerad med olika aktiviteter och prov. Det blev en bra påminnelse om vikten att planera sitt skolarbete. I tisdags tittade vi på den avslutande delen av Propaganda-presentationen. Eleverna visar god förståelse för hur bilder i samhället faktiskt påverkar oss. Att bilder är betydelsebärande och att betydelsen i bilden kan förändras om man byter bildens sammanhang/plats. Det som finns runt ikring bilden påverkar faktiskt också hur vi tolkar bilden. Bra diskussioner kring detta! Klassen diskuterade kakförsäljning och mentorsdag under torsdagens mentorstid. Klassen kom med förslaget att tillbringa mentorsdagen i Hamnvik och skateparken. Vi återkommer med mer om detta senare.
Nästa vecka är det prov i tre ämnen, se veckoschemat ovan.
På tisdag är det orientering på Lövhagen för klass 7A, se tider i veckoschemat ovan.
Barn- och utbildningsnämndens ordförande utlyser en tävling om bästa tips att spara mat i kommunens skolor! Mer info om detta på mentorstiden, vi kan vinna en överraskning till avslutningsdagen!
Vi vill tipsa om skolbibliotekets egen bloggsida HÄR. Där finns lästips och annat intressant som berör elever på Via och Gröndal.
Vill också påminna om skolrådet på måndag! Se info på skolans hemsida HÄR.

Trevlig helg!

mentorerna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar