Veckoschema v.40

Veckoschema v.40

Prov i SO.

fredag 31 mars 2017

Veckobrev v 13

Hej! 

Det har börjat pratas framtidsvisioner - en klassresa diskuterades under mentorstid denna vecka. Intresset finns hos de flesta i klassen. De kommer prata vidare om detta nästa torsdag på mentorstiden med Fredrik och Henrik. 
Under tisdagens mentorstid har vi börjat prata om källkritik och nyhetsinhämtning. Vi pratade om hur viktigt det är att följa nyhetsflödet i olika medier. Vi pratade om hur vi i klassen inhämtar nyheter och hur ofta det sker - vilket visade sig vara lika med noll för majoriteten av klassen! Det var nästan ingen i klassen som dagligen tittar på tv-nyheter eller följer nyhetsförmedlingen på annat sätt. Det sker någon gång ibland, en del tittar på mest klickade upplägg på Youtube då det händer att nyhetsinslag kommer upp. En del får nyheter återberättade av föräldrar eller kompisar, andra får upp "nyheter" i flödet på olika sociala medier på nätet. Den övervägande delen av klassen är inte aktiva överhuvudtaget i att följa nyhetsrapporteringen! Klassen har därför i hemuppgift att under minst 3 min (en kompromiss med eleverna) varje dag i en vecka följa nyhetsprogram på tv eller via webben. 
Detta är viktigt att vi arbetar med i skolan, och i hemmet, för att hjälpa dem att klara av att bilda sig en så bred förståelse som möjligt av sin omvärld. Ett bra samhälle bygger inte sig självt utan kräver engagemang och kunskap. Vi utgår från att ni föräldrar hjälper era barn att skaffa sig bra rutiner att inhämta nyheter och korrekt information om det som händer i världen. I skolan arbeta vi vidare med nyhetsförmedling och källkritik i bildämnet, och även på mentorstid. 

Nästa vecka är det Ma-prov och No-prov, se i veckoschemat vilka dagar det gäller. 

Det börjar även en ny praktikant nästa vecka som kommer följa Pernilla på bildlektionerna. 

Skolrådsprotokollet finns på skolans hemsida

Det var allt för denna vecka, 
trevlig helg!

/mentorerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar