Veckoschema v.40

Veckoschema v.40

Prov i SO.

fredag 25 november 2016

Veckobrev 47

Hej!

Elverna ska på teater på torsdag 1/12 på kulturskolan kl. 8.30

Vi vill på minna om Återlämning av lånade böcker.

Från och med V.48 kommer en specialpedagog från centrala stöd enheten i kommunen att besöka klassen vid ett flertal tiofällen för att göra en kartläggning inför vidare arbete med arbetsro i klassen.

Det är volleyboll för åk 7 onsdag 30/11

Prov: 28/11 Musik Inlämning NO 1/12

I NO arbetar eleverna med Clio-online, ett online läromedel som skolan provar. Där arbetar vi med säkerhet i labb, atomens uppbyggnad och grundämnen. Eleverna har fått ett hemarbete där de ska redogöra för hur man arbetar med säkerhet i en NO-sal.

En flytt av alla skolans personals epost sker under helgen, vilket kan medföra vissa problem under en period framöver.

Trevlig helg!

Vi bifogar ett brev från skolköket:

      Apropå  skolmaten

Vi i köket vill gärna delge vad vi gör och vart vi är på väg.
All mat tillagas i gymnasiets kök,  sammanlagt gör vi 1200 portioner om dagen som fördelas på Via skolan, Humlegårdsskolan, Backlura förskola samt gymnasiet. Vi är 8 personer fördelade på dessa ställen.

Varje dag serveras en huvudrätt och en vegetarisk rätt, samt en del specialkost av olika slag och anledningar. Vi har även en gedigen salladsbuffé där våra matgäster kan hitta kompletterande komponenter till sin måltid. Det finns alltid ekologisk mjölk, samt smör och bröd som komplement också.

Alla våra mjölkprodukter som serveras är ekologiska, sammanlagt med allt vi köper in  i detta kök är vi uppe i 40% ekologiskt, vi strävar hela tiden efter att öka den siffran och att så mycket som möjligt är närproducerat, vilket då ibland resulterar i att matgästerna stora som små får matvete, couscous eller bulgur som tillbehör istället för ris, i dagsläget är 54% av det vi serverar närproducerat.

Vi lagar det mesta från grunden, det är några få saker som vi inte hinner tillverka själva tex köttbullar, det går åt ca 200kg vid en lunch. Potatisbullar är en annan populär rätt där går det åt 180kg. När vi gör köttfärssås eller korvstroganoff så är vår gryta på 250 L nästan full!

Som ni vet har vi en väldigt omstridd vegetarisk dag i veckan, vi har ju också till uppgift  att sträva efter att minska köttkonsumtionen, även  denna lunchbuffé innehåller alla näringsämnen våra matgäster behöver.

Vi värnar om miljön genom att sortera allt avfall, maten som kastas blir till biobränsle. Vi  försöker också minska matsvinnet dels genom att vi i köket blir  mer noga  med vad vi kastar och vi pratar med våra matgäster om att inte lägga för mycket på tallriken utan att de hämtar fler gånger istället.

Vi ser gärna fler föräldrar på besök i våra matsalar, det tycker vi är trevligt.

Har ni frågor eller synpunkter får ni gärna kontakta ansvarig kökschef i gymnasiets kök.
Ann-Christine Berg  0852068410

Annchristine.berg@nynashamn.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar