Veckoschema v.40

Veckoschema v.40

Prov i SO.

fredag 25 september 2015

Veckobrev v. 40

Hej!
Vi tänkte att vi skulle börja publicera ett veckobrev här på bloggen för att ni ska få lite allmän information om klassen. Det kommer från och med idag att publiceras varje fredag.

Just nu är det stökigt på många av 6a:s lektioner. Vi har pratat om det på mentorstiden och diskuterat hur vi kan göra för att arbetsron ska bli bättre. Eleverna har fått fundera själva och gett konkreta förslag på vad som krävs, både av dem själva och lärarna. Många medger att de själva måste bli tystare samt tycker att lärarna måste bli hårdare. På vissa lektioner har en extra lärare tillsatts för att stötta undervisande lärare och därmed förbättra situationen. Vi lärare har också diskuterat fram lite förslag på rutiner som vi gärna ser att så många lärare som möjligt använder sig av. Dessa rutiner handlar om att:

  • samla klassen i ett led innan de går in på lektionen - för att få klassen att ställa om från rast till lektion samt att se till att alla har sitt material med sig. Så slipper vi spring ut ur klassrummet under lektionstid.
  • vara noga med att Dextra. Så slipper vi elever som kommer sent och som därmed stör genomgången/ undervisningen.   
  • se till att alla sitter enligt placeringslistan - som vi som mentor eller undervisande lärare i sitt ämnet har bestämt.
  • skriva lektionsmål/ arbetsgång på tavlan så att alla vet vad de ska göra och varför. Så slipper vi frågor om det under lektionen.
  • avsluta lektionen genom att alla plockar ihop sina saker och ställer in stolen. Så slipper de bli av med pennor, sudd och dylikt samt lämnar platsen fin för nästa elev som ska sitta där.
  • se till att alla går ut ur salen efter lektionen. Så att nästa lärare kan börja med samma rutiner.
Vi kommer naturligtvis fortsätta jobba för att arbetsmiljön ska bli bra och ser gärna att ni pratar med ert barn om detta. Om hur viktigt det är att en god arbetsro råder i klassen och hur viktigt det är att vi alla hjälps åt för att skapa den.

Idag delade vi ut provschemat i pappersform. Det finns även här på bloggen samt på Viaskolans hemsida.

Eleverna fick idag kartlägga platser på skolan som de upplever otrygga. Denna information kommer sedan ligga till grund för utformningen av målen för årets Likabehandlingsplan.

Till veckan kommer vi att börja arbeta med värderingsövningar på mentorstiden. Återkommer om hur det gick i nästa veckobrev.

Tills dess önskar vi er alla en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar